Trys skirtingi

Trys skirtingi

Crouching Tiger, Hidden Dragon: the Sword of Destiny. Netflixas, džiuginantis ir Lietuvos žiūrovus, pamėgino pratęsti legendinį Ango Lee šedevrą. Žodžiai “pamėgino pratęsti” ir yra įvertinimas. Pažiūrėti galima, bet poskonis – kaip vietoj “After Eight” suvalgius “Mėtinį” saldainį: istorija išskydusi ir pigi (kažkokių klanų karai), kovos – tik specialiųjų efektų šėlsmas, iš senosios įgulos – tik Michele Yeoh, nuostabi, bet jos – nepakanka. Ir turbūt geriausia scena – kaip ji treniruoja savo mokinę. 6/10, ypač palyginus su originalu, daugiau nelabai ką yra pridurti.

Pixels – “visai šeimai”. Tinka vaikų supažindimui apie tokius žaidimus kaip “Asteroids”, “Space Invaders”, “Pacman”, “Donkey Kong” bei žaidimų automatai. Suaugusiems – tik kvaila kaip Adamas Sandleris meilės linija ir truputį Peterio Dinklage bei Seano Beano, kuris… NEŽŪSTA! Vaikams – patiko, man – na, būna ir blogesnių. 5/10.

North By Northwest (rež. Alfred Hitchcock) – trilerio klasika. Išsilavinimo spragų likvidavimas, sakoma, vienas geriausių visų laikų filmų. Su pastaruoju apibūdinimu – ginčyčiausi, nes iki galo istorija taip ir nepatikėjau ir scenaristui turėčiau ne vieną klausimą. Bet žiūrisi maloniai, labai patiks tų laikų gerbėjams, kai vyras buvo kaip Bondas, o didžiausias moters galimas pasiekimas po tobulų pietų – femme fatale rolė. Bet su klasika – nesiginčijama. Taip pat sužinojau, iš kur kilo terminas “pageris” – ogi iki mobilių laikų “paginti” reiškė išsikviesti žmogų per lapelį. 8/10.

Įrašas paskelbtas temoje kinas. Išsisaugokite pastovią nuorodą.