Robbie Williams ir Erasure, Vingio parkas, 2017

Pirmiausia – nuoširdus palinkėjimas organizatoriams užstrigti kamštyje iš Palangos į Vilnių kokioms 5 valandoms mašinoje be kondicionieriaus, nes padaryti taip, kad, atėjęs beveik valanda iki pradžios, stovėtum eilėje prie security/bilietų tikrinimo valandą, prasidėtų koncertas, ir už tavęs dar driektųsi ilga ilga eilė yra taip sumautai lietuviška-postsovietiška-užkampiška (pataupėt ant pralaidos postų?), kad žmonės atvykę į koncertą iš tolėliau ar gretimų valstybių vargu ar čia grįš. Live nation, jūs esate šmikiai.

UPD: Pasirodo, per kitus įėjimus buvo įeinama greičiau. Bet, tuomet, jūs organizatoriai, turbūt turite ir savanorius – negi nematėte, jog susiformavo TOKIA eilė? Negi sunku buvo pasiųsti keletą žmonių paskatinti pereiti žmones į kitą eilę?

Erasure. Garsas – geras, setlistas – mano skoniui – nelabai, atlikimas – normalus, bet vaizdelis, nors Andy Bellas ir stengėsi būti autoironiškas, liūdnokas. Pasiekia žmonės tokį amžių, kai būti ir atrodyti scenoje turbūt reiktų kiek kitaip nei prieš 30 metų. Bet kadangi maždaug žinojau, ką gausiu, tai nėra ir didelio nusivylimo. Išskyrus nusivylimą organizatoriais, neleidusiais paklausyti „Love you to the sky“ ir „Oh, l’amour“ (Oh, l’amour, Karlai!)

Robbie. Man jis patinka – ir kaip fantastiškas šoumenas, ir kaip dainų autorius. Ir labai patinka, kad jis savo kūryboje sinkretizuoja ilgalaikę popmuzkos plačiąja prasme patirtį, su ja elgiasi pagarbiai, ant jos stato save. Aišku, kalnas ironijos ir autoironijos. Visas show techniškai – neįtikėtinas. Setlistas, mano skoniui, pusėtinas, grupė – pilna, įskaitant pučiamųjų sekciją. Bet kaip, kaip viskas atrodė (Karlai) – tikrai HEAVY entertainment show! Ir dar man patiko jo neskustos pažastys – nes vyras, kuris skutasi pažastis yra… per daug higieniškas 😀 Dėl „Party like a russian“ – stovėjau nuo scenos apie 200 metrų, šalia manęs buvo latvių pulkas, dar visokie žmonės, ir man irgi buvo įdomu, kaip šią dainą priims. Priėmė kaip ir bet kurią kitą dainą – jokio nuščiuvimo nepastebėjau, kaip ir bet kurią kitą mažiau žinomą dainą, pvz., „Rudebox“. Nes, žinoma, visos didžiosios reakcijos buvo skirtos dainoms, kurias visi moka mintinai. O tokių netrūko. Ir dar 15min parašė labai blogą straipsnį apie koncertą, o kitų klaikraščių neskaitau iš principo :}

Eičiau ir vėl.

Įrašas paskelbtas temoje tinklaraštis. Išsisaugokite pastovią nuorodą.