Tinklaraščių savireklamos savaitė

Gerb. Rokiškis taip pat Rabinovičius mane paragino pasidalinti, kokius gi tinklaraščius seku? Tenka prisipažinti, kad dauguma mano „sekimų“ yra nuėję į „Facebook“ srautą, tad kas neturite transliacijos į tą pelkę – atsiprašau, aš jūsų nematau. Bet štai kas mano sraute vis malasi:

Keletas teminių blogų:

Istorijos įdomybės – pavadinimas viską ir pasako: trumpi įrašai apie pačius įvairiausius istorijos faktus: žinomus, nežinomus, rimtus, nerimtus.

Istorijos baikos – visiškai naujas mano bičiulio fantastikoje ir ne tik Gintauto K. Ivanicko* blogas, kuris taip pat skirtas istoriniams įvykiams, tik tiek, kad dauguma iš jų – arba komiški, arba tragikomiški.

* – Gintautas taip pat pirmojo Nepriklausomybės laikų lietuviško fantasy romano „Laumės mėnuo“ autorius.  Taip, ir iki Andriaus Tapino Lietuvoje fantastinė literatūra buvo 😉

Piknikas istorijos šalikelėje – dar vienas daugiausia istorinės medžiagos duodantis tinklaraštis, sakyčiau, vieno produktyviausio šių dienų Lietuvos istorijos publicisto, mažosios (ar palėpių) istorijos specialisto*, taip pat bičiulio fantastikoje ir ne tik. Tik čia ne tiek įdomybės, kiek nedideli tyrinėjimai. Taip pat aktyviai rašo G+.

* – Gediminas – nuolatinis žurnalų „Verslo klasė“ ir „Iliustruotoji istorija“ istorinių temų autorius,  kaip ir knygos „Apelsinų kontrabanda„. Fantastikos autorius irgi puikus, bet taip ir nesiėmęs stambesnės formos.

Skaityta.lt – kadaise buvęs knygų apžvalgos blogas dabar virtęs knygų apžvalgų blogų bendrinimo platforma. T.y. čia vienoje vietoje rasite tai, kas įvairiuose knygų bloguose rašoma apie knygas.

Daug garso ir šviesų – muzikos žurnalisto ir šiaip gero žmogaus Karolio Vyšniausko teminis muzikinis blogas. Tikrasis Lietuvos muzikos gyvenimas, grupės, dainuojančios burnomis ir grojančios tikrais instrumentais.

Asmenybės:

Aurelijus Katkevičius – žurnalų „Verslo klasė“ ir „Iliustruotasis mokslas“ redaktorius, vertėjas, poetas, žmogus, su gausia gyvenimo patirtimi. Paprastai lakoniškas, bet tikslus; ir dar nepataisomas optimistas. Rašo tik per G+.

Regimantas Dima – naujai iškeptas istorinės knygos su nerealizuota pretenzija į romaną „Vilniaus plovas“ autorius, įžvalgus gyvenimo stebėtojas, smulkios formos specialistas, legendinis internetuose ir Pasaulio olimpiados Lietuvos skyriuje. Gera nuotaika skaitant – garantuota.

Grumlinas – vienas iš tų senųjų interneto gyventojų, kuriam nebaisūs jokie vėjai, jokie jūrų sūkuriai. Kaip rašė, taip rašo, kaip fotografuoja, taip fotografavo, kaip surenka kalnus įdomios informacijos, taip ir surenka.

— mane sugėdino! —

Tiesą sakant, senokai nebuvau užsukęs į Virginijaus Gasiliūno blogą! Bet gi toks yra, ir vienas iš rimčiausių – literatūrologas, intelektualas, ir dar gerai pakabintu liežuviu. Skaitykit!

Na, tarkim, tiek reklamos.

 

Įrašas paskelbtas temoje Istorija, Knygos, Literatūra, Muzika, tinklaraštis. Išsisaugokite pastovią nuorodą.

3 komentarai

  1. —vg— sakė:

    O man asmenybės titulo ir pagailėjai. Skriaga 😉

Komentavimo galimybė išjungta.